01okt

Megnyitotta pécsi gyárát az Amphenol

A világ egyik legnagyobb optikai és elektronikai gyártója, az Amphenol nyitott Pécsett üzemet. Cégünk, az Investmentor Agency már az első tárgyalások óta segítette a letelepedés folyamatát.

Pécsett, a Bajor utcában egy 800 négyzetméteres üzemcsarnokban kezdi meg a próbagyártást az amerikai Amphenol-csoport új egysége, jelentették be pénteken az ünnepélyes megnyitón. Martin Booker, a társaság alelnöke elmondta, az Amphenol-csoport világszerte 124 egységében termel, mintegy 74 ezer alkalmazottal. A világ egyik vezető csatlakozórendszer-gyártó vállalata számos óriáscéggel áll szerződésben, olyanokkal, mint a Samsung, a Siemens vagy épp a Philips. Pécsett az akkumulátortechnológia terén dolgoznak, kábelek és csatlakozók készülnek majd.

Ez azonban csak az első lépés, hiszen mint Winnie Chen, az Amphenol vezérigazgatója kiemelte, eddig főként Ázsiában és Amerikában voltak jelen, most azonban Európában is terjeszkedésbe fogtak.

Pécs nemcsak egy üzem lesz, hanem az európai központ is, ahová a tervek szerint a gyártáson túl fejlesztési és üzleti egységeket is kialakítanak.

Sánta Attila, a pécsi gyár igazgatója elmondta, elkezdődik a próbagyártás, és folyamatos bővítésre készülnek, hosszú távra terveznek Pécsett, évekre előre rendelkeznek megrendeléssel. Mint mondta, 2019 elején kezdődtek a tárgyalások a cég pécsi terjeszkedéséről, most pedig már az üzemnyitáson vannak túl.

Egy cég letelepedése egy új országban vagy új kontinensen nem egyszerű feladat. Az Investmentor Agency kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy támogassa ezt a folyamatot. Az Amphenol esetében végig segítettük a beszállítói kör kialakítását, hiszen cégünk a legmegbízhatóbb vállalatokkal van kapcsolatban. Emellett a fejvadászatot és a toborzást is partnerünk, a Jobcapital végezte.

Az eseményen az is elhangzott, az Amphenol hét különböző területen dolgozik világszerte, ezek között van az autóipar, a mobiltechnológia, ideértve a legmodernebb 5G-s technológiákat, de még a repülés is. Mint közölték, újabb ágazat felé indítanak erős terjeszkedést, ez pedig az elektromos autók köre, itt nemcsak magukra a járművekre, hanem a töltőállomásokra is gondolni kell, amelyekbe szintén gyártanak alkatrészeket.

Ön is terjeszkedésen gondolkodik?
Ne habozzon felkeresni minket, mi végigvezetjük Önt és cégét a siker útján!

Investmentor Agency
It’s business time!