30máj

Pécs bemutatkozó rendezvénye az üzleti szolgáltató központok vezetőinek

Az Investmentor Agency folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb befektetők válasszák Pécs városát. Célunk, hogy új munkahelyek teremtésével növeljük a város vonzóképességét a fiatalok számára és ezzel ösztönözzük a helyi gazdaságot, növeljük az itt élők életszínvonalát. Május 30-án egy újabb összefogás eredményeként a Tudásközpontban rendezett konferenciát az Investmentor Agency a város és a HOA segítségével az SSC szektor képviselői számára.

A szakmai fórum közreműködői voltak a Pécsi Tudományegyetem, a HIPA, a Jobcapital, illetve a Viessmann Technika Dombóvár Kft. A csütörtök délutáni program célja az volt, hogy a város felhívja magára a figyelmet az SSC, azaz Shared Service Center (Üzleti Szolgáltató Központ) tevékenységgel foglalkozó cégek körében. Decsi István köszöntő beszédében elmondta, hogy Pécs elsődlegesen fontos célja a gazdaság élénkítése. A város jó munkaerő adottságainak köszönhetően már több nemzetközi szolgáltató központ is Pécset választotta, így a város számára ez továbbra is egy stratégiailag fontos a szektor.

Perényi László a HOA (Hungarian Service and Outsourcing Association) magyarországi üzleti szolgáltató központokat összefogó szervezet kuratóriumi tagja beszédében üdvözölte a pécsi kezdeményezést. Az egyesület aktívan támogatja a vidéki városokat a szolgáltató központokért folyó versenyben.

Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési NZrt. vezérigazgatója prezentációjában kiemelte, hogy a jól képzett, idegen nyelveket beszélő munkaerő mellet az infrastrukturális fejlesztésekkel is támogatni szeretné a város az újabb SSC vállalatok betelepülését. Előadásába részletesen kitért az egykori Ifjúsági Ház fejlesztésének terveire, amely eredményeként Pécs 2020 nyarától egy újabb, modern belvárosi irodát tud az érdeklődő vállalatok számára bérbe adni.

Lente Dávid, a HIPA-tól örömmel fogadta a pécsi iroda-fejlesztési terveket, mivel tapasztalatai szerint az SSC befektetők egy részének fontos, hogy már meglévő irodába tudjanak viszonylag rövid határidővel beköltözni.

Egyed Mihály, a Jobcapital operatív cégvezetője bemutatta az érdeklődőknek Pécs munkaerőpiaci helyzetképét. Előadásából megtudhattuk, hogy a képzett szabad munkaerő számossága Pécs egyik legnagyobb versenyelőnye a többi várossal szemben.

A fórumot egy, a Pécsi Tudományegyetem karainak vezetőivel folytatott kerekasztal beszélgetés tette interaktívvá, ahol az egyetem szakemberei számos példával mutatták be az intézmény elkötelezettségét az érdeklődő cégekkel való együttműködés iránt. A diskurzus során felszólalók között több SSC szektorban tevékenykedő cégvezető is szót kapott, így a PTE vezetői képet kaphattak arról, hogy a nemzetközi szolgáltató szektor a toborzás során milyen kiválasztási kritériumokat alkalmaz.

A rendezvényen a Pécsett már letelepedett szolgáltató központok is elmondhatták jó tapasztalataikat a várossal, városvezetéssel és a helyi partnercégekkel kapcsolatban.

Pécs város köz- és magánszféra szereplői összefogásban, tárt karokkal várják a befektetni vágyó cégeket. További kérdések esetén keressék cégünket bizalommal.

Investmentor Agency
It’s business time!